Wie zijn wij

Maak kennis met het team van FMD!

Op deze pagina willen we u kennis laten maken met het team van FMD

Het team van FMD
Team FMD - Marijn Smit

‘Transparant werken, 100% vertrouwen’

Oprichter en bewindvoerder Marijn Smit: “Mijn partner Bart en ik hebben twee zonen en een dochter. Samen met mijn moeder heb ik FMD opgezet in 2006. Ik sturdeerde op dat moment nog HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Na mijn afsturderen in 2007 richtten we ons volop op de verdere ontwikkelning. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we zo’n 200 cliënten. FMD voelt echt als mijn kindje. Dit komt doordat ik het bedrijf door en door ken.

“Ons uitgangspunt is altijd geweest, dat iedere client zich goed voelt bij ons en 100% vertrouwen heeft. Wij begrijpen heel goed dat het eng kan zijn om je financiën uit handen te (moeten) geven. Onze cliënten zijn daarom blij met onze persoonlijke en transparante manier van werken. Wij leveren maatwerk en stemmen de dienstverlening af op de wens van de cliënt. We streven binnen FMD naar continue verbetering en vernieuwing van onze diensten. Deze plannen komen onze cliënten alleen maar ten goede. Voor mij is met dit bedrijf een droom werkelijkheid geworden.”


Team FMD - Bart Van Tetering

‘Goede band opbouwen’

Bewindvoerder Bart Van Tetering: “Ik ben partner van Marijn Smit en samen hebben wij drie kinderen. Ik maakte de oprichting van FMD van dichtbij mee. Ik heb een logistieke achtergrond, maar door de snelle groei van het bedrijf besloot ik er zelf ook fulltime in te stappen. Mijn kracht is structuur aanbrengen. Ik focuste me daarom in de beginperiode vooral op het nauwkeurig vastleggen van de werkprocessen. Deze duidelijke structuur vormt een goede en duidelijke basis voor onze diensten. Ook draag ik zorg voor het computerpark.

Inmiddels begeleid ik als bewindvoerder mijn eigen cliënten. Ik help ze graag op weg naar een betere financiële toekomst. We hebben te maken met veel verschillende omstandigheden en oorzaken. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is. Door veel contact te onderhouden en te overleggen, bouw ik een goede band op met mijn cliënten. Dit ervaren ze als prettig en positief.”


Team FMD - Lisanne Sloot

‘Iets betekenen voor onze cliënten’

Cliëntbeheerder Lisanne Sloot: “Ik werk sinds mijn 19e met veel plezier bij FMD. Samen met mijn partner woon ik in Zwaag. We hebben twee zoontjes. Wat ooit is begonnen als ‘zomerbaantje’ is uitgegroeid tot een fulltime baan. Toen ik nog op school zat en de opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening volgde, heb ik weleens gezegd dat ik nooit op een kantoor zou willen werken. Het leek me zo saai! Maar het tegendeel is waar. Geen dag is hetzelfde. Dus toen mij na die zomervakantie in 2012 werd gevraagd of ik bij FMD wilde blijven werken, heb ik geen seconde getwijfeld.”

“In dit werk heb je veel te maken met constant veranderende wet- en regelgeving. Hiervan moet je op de hoogte blijven, wat ik erg boeiend vind. Ik vind het ook leuk om mensen te leren kennen en iets voor ze te betekenen. Ik begeleid ze bij een heel belangrijk proces, waaraan soms veel ellende aan vooraf is gegaan. Mensen nemen ons in vertrouwen. Zo maken we best wat mee met elkaar, de mooie, maar ook minder leuke dingen. Zijn de gestelde doelen behaald, zoals bijvoorbeeld schuldenvrij raken of een mooi spaarsaldo, dan is dat ontzettend fijn. Uiteindelijk gaan de meeste mensen onder bewind vandaan en spreek ik ze niet meer. Dat vind ik jammer. Maar dit komt natuurlijk, omdat het bewind voor hen niet meer nodig is en dat is toch waar we het allemaal voor doen!”


Team FMD - Saskia Slokman

‘Voor elkaar klaarstaan’

Cliëntbeheerder Saskia Lokman: “Mijn partner Martijn en ik voeden samen twee tieners op. Sinds oktober 2001 woon ik in het prachtige Hoorn. Hiervoor woonde ik in Den Helder. Ik houd ervan om mooie wandelingen te maken. Zo heb ik in 2018 een halve marathon gewandeld in Den Helder. Ook kom ik regelmatig bij manege De Eenhoorn. Ik vind bij de paarden ontspanning en veel plezier.”

“Ik werk sinds 2009 bij FMD en hier ben ik trots op. Ik heb het bedrijf zien uitgroeien tot wat het nu is. We hebben samen veel ontwikkelingen doorgemaakt. Het is heel fijn om in ons kleine team te werken. We kunnen makkelijk overleggen, we weten wat er speelt in de dossiers en we staan voor elkaar klaar. We zijn altijd bezig met nieuwe plannen en mogelijkheden. Ik word erg blij van deze uitdagingen en kijk ernaar uit om hiermee aan de gang te gaan.”


Foto’s gemaakt door Daphne Kaars
Instagram: @daphnekaarsfotografie
email: daphnekaarsfotografie@gmail.com )